Nevoia de siguranta a femeilor


Cunoasteti stilul cartilor de dezvoltare personala, deseori cu autori americani, in care exemplele sunt date prin intermediul unor personaje aflate in situatii de viata reale?

Ale mele se vor numi astazi, in scopuri pur didactice, doamna X si domnul Y. Ca si cromozomii. Ca sa ne eliberam de formalitati, ii reducem la X si Y, aflati intr-o relatie de ceva ani, fara copii. X este femeie in jur de 30 de ani, educata si cu o cariera in ascensiune intr-un domeniu oarecare.

La un moment dat in relatia lor,Y o insala pe X. Aceasta afla, isi face bagajele si se muta.

Dar cu toate ca X este o femeie independenta, de cand e fara Y nimic nu o mai multumeste. Nu mai vrea sa socializeze, job-ul nu o mai implineste, nu are chef de nimic. X nu stie ce sa faca singura. Apoi apar ganduri de genul: ce bine era cu Y, unde mai gasesc eu alt Y, toata lumea are Y-ul sau, o sa raman singura mereu.

Ce o macina pe X nu e iubirea, obisnuinta sau dependenta. In ea urla o nevoie aparent neconectata la realitate, nevoia de siguranta. Cu radacini inca din vremea cand barbatul vana si femeia avea grija de copii in pestera, aceasta nevoie depaseste siguranta fizica si deseori siguranta materiala.

Aceasta programare biologica a femeii ii da acesteia senzatia ca daca „apartine” unui barbat, aceasta apartenenta ii ofera siguranta, fie ea financiara, fizica sau emotionala.

Uneori aceasta nevoie de siguranta a femeii actioneaza benefic pentru aceasta, implicandu-se mai rar in conflicte violente si aventurandu-se mai calculat in anumite situatii. Deseori insa aceasta nevoie de siguranta actioneaza distructiv, determinand femeia sa se agate de o relatie ce nu o implineste.

Si cum ramane cu X din povestea mea? X are o lista de sarcini: sa se gaseasca/regaseasca, sa se cunoasca si sa se imprieteneasca cu sine, sa isi asume decizile, sa nu se mai victimizeze, sa nu se mai invinovateasca si sa isi acorde timp.

Omul primitiv avea nevoie sa reactioneze rapid, instinctiv, datorita numeroaselor pericole. X, ca un om evoluat, trebuie sa isi adapteze gandirea si sa rationalizeze obiectiv situatia.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s