Cum m-a ales numele blogului


Acum peste doi ani am simțit nevoia să scriu câteva gânduri într-un blog. L-am numit simplu Lightpsiho. La momentul acela nu am avut un motiv solid pentru care am ales așa, fiind vorba de o denumire ce îmbină un cuvânt în engleza ‘light’ cu începutul unui cuvânt din limba română: psihologie.

Însă recent am înțeles că numele m-a ales pe mine. Ca să rezum în câteva cuvinte: îmi doresc să aduc anumite elemente ce țin de psihologia umană mai aproape de cei care nu sunt pregătiți în acest domeniu. Scopul nu este să bagatelizez o știința, ci mai degrabă să o fac accesibilă și să o valorizez ajutându-i pe cei ce doresc să se înțeleagă mai bine și să devină zilnic mai buni. Pentru că LIGHT în engleză înseamnă atât ușor, cât și lumină.

Simt că nu putem să separam total dezvoltarea personală de anumite cunoștințe, în așa fel încât să putem înțelege, aplica, profita la maxim de toate atelierele, cursurile și cărțile de dezvoltare personală. Pentru că fără aceasta bază, elementară, putem să cădem în extremă, să citim o carte de self-help și să credem ca am descoperit Sfântul Graal, să aflăm despre o teorie nouă și să o vedem aplicabilă pentru oricine, să încercam să ne impunem ‘noua’ viziune.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s