Procesul este la fel de important ca rezultatul


De ani de zile fac aproape zilnic acelasi drum cu masina. Stiu drumul, stiu semafoarele, stiu gropile. Stiu de unde plec si unde ajung. In vacanta asta am incercat sa merg pe jos. Magazine noi, cladiri de birouri, farmacii, banci, baruri. Toate erau noi pentru mine. Acum stiu de unde sa iau condimente, unde au fructe frumoase, de unde sa scot niste bani daca am nevoie.

Nu doresc sa elogiez mersul pe jos, desi nu imi strica, vreau doar sa va ganditi cat de focusati suntem pe sarcinile zilnice, repetitive sau nu. La locul de munca ducem la capat sarcini mari ce necesita achizitii mici, dar nu le luam in seama, desi ne vor ajuta in viitor. Copiilor le cerem rezultate bune, dar prea putini suntem interesati cum au ajuns la ele.  De fiecare data cand facem un lucru nou invatam ceva. Sa ne oprim doar o clipa asupra acelui ceva!

Va invit sa faceti un exercitiu: sa va ganditi ce faceati acum 1 an, in jurul acestei perioade. Si incepand de acolo sa treceti pe o foaie ce ati invatat/castigat/construit de atunci. Poate ati si pierdut cate ceva, nu neglijati acest aspect. Si intr-un joc al imaginatiei, inchipuiti-va cum ar fi viata voastra in prezent fara aceste lucruri.

Publicitate

Un gând despre “Procesul este la fel de important ca rezultatul

  1. Am facut exercitiul si am cazut pe ganduri…

    Prea putini oameni isi aloca timp introspectiei si prefera sa isi ocupe putinul timp liber butonand telefonul, telecomanda sau facand orice altceva i-ar „salva” de la o scurta conversatie cu ei insisi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s